CU ZIMBRUL PRIN CARPATI A VII-A EDITIE

Intre 21-22 iulie s-a desfasurat la Campulung Muscel mai multe evenimente reunite sub titulatura „Campulung in amintiri” aici fiind inclus si raidul „Cu zimbrul prin Carpati” aflat la a VII-a editie.

Cele 22 echipaje participante la eveniment s-au reunit la Mausoleul Eroilor de pe dealul Mateias unde au vizitat ruinele uzinei ARO si au participat la o actiune caritabila la Centrul de Copii Campulung. La pranz a fost organizata in sala de festivitati a Primariei Campulung intalnirea cu participantii la raidul transafrican 1970-71. Vehiculele participante au fost expuse timp de o ora in fata primariei din Campulung dupa care s-a pornit in turul orasului. Programul a continuat cu vernisajul expozitiei de fotografii „Expeditia Romaneasca Transafricana” organizata in cadrul Expo IMS. Aici au putut fi vizionate in premiera filme realizate pe parcursul primei expeditii romanenesti Transafricane 1970-71 care s-a deplasat cu un automobil ARO M461 C si doua autoutilitare TV 51 precum si documentare realizate in anii ’70 in cadrul uzinei ARO.

La eveniment au fost invitati speciali trei membrii ai expeditiei trasafricane: Prof. Univ. Nicolae Coman – biolog, initiatotul si seful expeditiei, dr. Sever Popa – medicul expeditiei si ing. Ion Cataranciuc – delegatul uzinei pentru asigurarea asistentei tehnice, membru de onoare al R.C.R. Aventura romanilor in Africa a fost consemnata de Prof. Univ. Nicolae Coman in lucrarea ” De la Atlantic la oceanul Indian „. Participantii la eveniment au putut admira replica automobilului ARO M461 care a participat la raidul transafrican.

Luni 22 iulie incepand cu ora 9:00 a fost organizat un raid off road pe
traseul Campulung-Mioarele-Poienari-Campulung.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s