PORSCHE 911 – 50 DE ANI


Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din 1963, producatorul german Porsche lansa modelul 901 care a devenit ulterior 911 si care continua sa se bucure si azi de un mare succes printre automobilele din clasa sport.

Inca de la lansarea oficiala modelula fost apreciat atat de presa de specialiate cat si de vizitatori datorita design-ului elegant semnat de Ferdinand Alexander „Butzi” Porsche, unele inovatii tehnice si performantelor foarte bune pentru acea perioada: viteza maxima 210 km/h, accelerataia 0-100 km/h in 9.1 sec.; 0-160 km/h in 21.6 sec; 1 km cu start de pe loc in 29.9 sec. Conceput dupa solutia „totul in spate”, noul model era echipat cu un motor tip boxer cu 6 cilindri avand capacitatea de 2L, distributie cu doi arbori  cu came in chiulasa, alimentare cu doua carburatoare Solex si dezvolta 130 CP. Tansmisia era asigurata de o cutie manuala cu 5 trepte sincronizate, suspensia era independenta prevazuta cu bare de torsiune iar sistemul de franare era servoasistat fiind prevazut cu discuri.

Productia modelului 901 a demarat pe 27 octombrie 1964, pretul de baza fiind de 21.900 marci germane. Dupa doar 82 de exemplare construite, firma Porsche este nevoita sa schimbe denumirea modelului 901 in 911, deoarece constructorul francez Peugeot avea exclusivitate pentru numerele compuse din 3 cifre avand zero in mijloc. Citeste mai mult http://www.auto-retro-passion.ro/articole/porsche-911-mit-de-5-decenii/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s