MAI…RETRO 2014

In perioada 9-11 mai, Retromobil Club România (RCR) a organizat expozitii auto în trei mari orase din tară : Baia Mare, Braşov şi Constanţa. In total au fost prezente circa 150 de automobile clasice.

Evenimentul de la mare a purtat numele de Mai…Clasic si s-a desfăşurat în Piaţa Ovidiu, unde au fost expuse 30 de modele istorice cu anul de fabricatie cuprins intre 1924 si 1980. Aflat la prima editie, evenimentul a fost organizat la initiativa  dlui Gabriel Balan – presedintele Sectiei Retromobil Club Romania (R.C.R.) – vehicule istorice antebelice. Vizitatorii prezenti la acest eveniment au avut posibilitatea sa voteze cea mai frumoasă maşină expusă. Aproximativ jumătate dintre voturi le-a primit automobilul MG TD din 1952, aflată în proprietatea colectionarului Lilica Dedu in Buzau.

La Brasov, evenimentul a fost realizat cu sprijinul clubului Dacia Clasic si a marcat 45 de ani de la intrarea in fabricatiei in 1969 a Daciei 1300 sub licenta Renault. Evenimentul s-a desfasurat in Piata Sfatului si reunit circa 60 de exemplare, majoritatea Dacia 1300 si 1100, exemplare rare de Renault 12 dar si un exemplar extrem de rar si impecabil de Dacia 2000 din 1981 sub licenta Renault 20 model destinat cuplului Ceausescu si inaltilor demnitari comunisti. dotat cu aer conditionat, transmisie automata, regulator de viteza cu comenzi pe volan si geamuri electrice.

La Baia Mare s-a desfasurat cea de a zecea intalnire internationala Volkswagen Kafer organizata in colaborare cu Kafer Club Baia Mare. Circa 70 de exemplare de automobile clasice s-au reunit in Piata Millennium in mare parte VW Kafer dar si Karmann Ghia, 1600 sau T1-T2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s