CITROEN TRACTION AVANT – 80 DE ANI DE LA LANSARE

Traction Avant este unul dintre cele mai revolutionare automobile din istiria mondiala a automobilului. Data de 18 aprilie 1934 cand a fost lansat modelul francez, marca inceputul unei noi ere in industria auto. Pe langa tractiunea pe rotile din fata, modelul adopta si solutia caroseriei autoportante. Firma Citroen este recunoscuta ca fiind una din cea mai inovatoare in domeniu. Designul caroseriei aparine disign-erului si sculptorului italian Flminio Bertoni, autor si al modelelor de succes 2CV, DS si Ami 6 al aceluiasi constructor francez. 

Inca de la debut, modelul s-a remarcat datorita designului atrctiv, habitaclului spatios, tinutei de drum sigure, agilitatii si manevrabilitatii.

De la debut au fost disponibile 5 variante de caroserie: berlina, comercial, familial(8 locuri), coupe si roadster, ultimele doua fiind stilizate de Jean Daninos. 

In functie de motorizare si nivelul de echipare au fost propuse doua versiuni: 7CV si 11CV, prima era echipata cu motorizari cu 4 cilindri in linie de 1.3; 1.5 si 1.6 care dezvoltau intre 32 si 36CP iar cea dea doua cu 4 cilindri in linie de 1.9L care dezvolta 46CP. Pentru facilitatea procesului de productie-asamblare si operatiunilor de metenanta motorul, cutia de viteze, radiatorul si suspensia fata au fost montate pe un cadru detasabil. http://www.auto-retro-passion.ro/articole/citroen-traction-avant-aniverseaza-80-de-ani/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s