Ferrari 375 MM Coupe Scaglietti castigator Pebble Beach Concours D’Elegance 2014


Pe data de 17 August 2014 s-a desfasurat in California (Statele Unite ale Americii) cea dea 64-a editie a traditionalei reuniuni a colectionarilor de elita de automobile clasice “Pebble Beach Concours d’Elegance”. Editia din acest an a reunit circa 250 de automobile din diferite clase, de serie redusa sau prototipuri multe dintre ele apartinand unor marci celebre precum: Alfa Romeo, Bentley, Bugatti, Duesenberg, Ferrari, Hispano-Suiza, Lincoln, Maserati, Marmon, Mercedes, Packard sau Rolls Royce si reunite in numai putin de 30 de categorii diferite.

La aceasta editie au fost prezenti oficial constructurii Maserati, Rolls Royce care au sarbatorit 100 si respectiv 110 de ani de activitate prezenti cu numeroase modele de serie redusa sau unicate si Ferrari care celebreaza 60 de ani de prezenta pe piata auto din Statele Unite ale Americii prezent cu numeroase exemplare de serie redusa sau de competitie.

Juriul acestui concurs care l-a avut presedinte pe Chris Bock a desemnat la editia din acest an “Best of Show” un  Ferrari 375 MM Coupe Scaglietti din1954. Exemplarul castigator apartine colectionarului american Jon Shirley din Medina – Washinton, fost presedinte la Microsoft (1983-1990) si care a mai castigat „Best of Show” in 2008 cu un Alfa Romeo 8C 2900 B la acelasi concurs de eleganta american. 
Exemplarul de fata avand numarul de sasiu 0402AM este unul extrem de rar fiind unul din cele doar 5 exemplare realizate de carosierul Scaglietti in 1954 si a fost comandat special de regizorul italian Roberto Rossellini. Automobilul a fost supus unui amplu proces de restaurare intre anii 1995 –1997 de catre actualul proprietar cu care a mai castigat la categoria respectiva la editia din 1998 al aceluiasi concurs american. 
Pe langa marele premiu “Best of Show” au fost acordate alte peste 30 de premii pentru diferite clase si categorii inclusiv motociclete decernate inclusiv de catre  FIVA (Federation Internationale Vehicules Anciens) sau publicatia americana Road & Track.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s