Retromobile Paris 2015

Intre 4-8 februarie 2015 s-a desfasurat editia aniversara cu numarul 40 a salonulului „Retromobile” care  se desfasoara anual la Paris. Editia din acest  an a salonului  a gazduit pe o supafata de 33.000 mp peste 400 de expozanti dintre care peste 100 de cluburi auto-moto retro si asociatii, ateliere de restaurare, dealeri auto, producatori si distribuitori de piese, case de licitatii in total fiind expuse peste 500 de vehicule.
 
La editia din acest an temele principale au fost: colectia Lopresto, istoria firmei spaniole Pegaso, retrospectiva Matra, tancul Royal Tiger si nu in ultimul rand in premiera pentru salonul francez cele trei exemplare ale celebrului model interbelic Bugatti RoyaleCoupe Napoleon, Esders si Park Ward  care apartin muzeului Mulhouse – colectia Schlumpf. Modelul Bugatti Royale a fost construit in 7 exemplare si din care mai exista doar 6 . 
 
Tot la aceasta editie a fost inregistrat si un record de catre casa de licitatii Artcurial cu un exemplar de Ferrari 250 GT California Spider SWB din 1961 adjudecat cu 16.3 milioane Euro si care a avut ca prim proprietar pe Alain Delon. Acest exemplar a fost descoperit la sfarsitul anului intr-o hala parasita alaturi de alte 59 de automobile clasice acoase deasemenea la licitatie de firma Artcurial si care au facut parte din colectia lui Roger Baillon http://www.auto-retro-passion.ro/evenimente/salonul-retromobile-paris-2015-40-a-editie/
 
 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s