Pininfarina aniverseaza 85 de ani


In acesta luna se implinesc 85 de ani de cand atelierul Pininfarina a inceput sa proiecteze si sa produca caroserii de automobile. In zilele noastre, Pininfarina este un puternic grup industrializat specializat in domeniul design-ului auto si cel industrial.

In data de 22 mai 1930, dispunand de un capital de un milion de lire italiene, Battista ”Pinin” Farina a inaugurat atelierul de la nr.107 pe Corso Trapani in Torino, firma purtand denumirea Società Anonima Carrozzeria Pinin Farina. ”Pinin” era o porecla semnificand „cel mic”, adica mezinul familiei. La noua firma lucrau 90 de angajati pe o suprafata totala de 9.000 mp. 

In primul an de activitate au fost realizate 42 de automobile exclusive, acestea fiind modele produse in cateva exemplare sau chiar unicate, realizate prin carosarea unor sasiuri si parti mecanice furnizate de producatori precum Lancia, Hispano Suiza si Cadillac.

In anii ’30 – ’40 criteriile estetice erau de mare importanta in ochi clientelei, modele proiectate si realizate de Stabilimenti Farina precum: Fiat 518 Ardita, Alfa Romeo 8C 2300 B, Lancia Astura, Alfa Romeo 6C 2300 Pescara Berlinetta, Lancia Aprilia Aerodinamica sau Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport erau reprezentative pentru acest mod de abordare a design-ului autohttp://www.auto-retro-passion.ro/categoria/carosieri-celebri/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s