ECHIPAJ ROMANESC PREZENT IN PREMIERA LA LONDON TO BRIGHTON VETERAN CAR RUN

Echipajul Gabriel Balan, presedintele Tomitan”s Car Club Constanta si Bogdan Coconoiu, Presedintele Retromobil Club Romania, a terminat cu success London to Brighton Vetran Car Run, raliu ajuns la a 119-a editie. Cursa a fost precedata de un concurs de eleganta organizat pe celebra Regent Street din Londra.

Pentru prima oara in istoria de 119 editii a „LONDON TO BRIGHTON VETERAN CAR RUN” la startul acestei celebre cursei s-a aliniat un echipaj din Romania, Gabriel Balan/Bogdan Coconoiu care a concurat cu un Oldsmobile 6C Curved Dash (1904). Regulamentul cursei permite participarea numai a automobilelor istorice fabricate pana in 1905 asa incat la start s-au inscris 427 de proprietari ai unor astfel de automobile, mare parte din ele avand aspectul unor trasuri cu motor. Echipate cu motoare cu ardere interna, motoare cu aburi sau electrice automobilele au creat un spectacol cu totul unic.

Echipajul romanesc a fost sustinut de mecanicul Constantin Racu si o echipa formata din sase persoane (Gabriel Guran, Constantin Chiriac Baschios, Dan Mihail Rican, Cristian Ioan Antoniewicz, Iulean Ionescu, Dan Cocea) plus cei doi soferi care au condus alternativ microbuzul care a transportat pe platforma automobilul pe ruta Constanta-Londra si apoi Brightnon-Constanta. Grupului sosit din tara i s-a alaturat si Adrian Pascu Tulbure, cunoscut in mediul online ca editor al blogului „Volga Neagra”, care traieste la Londra si s-a acreditat ca jurnalist la eveniment. Membri echipajului alaturi de alti cinci membri ai grupului s-au echipat in haine de epoca si cu o zi inanite de cursa au participat la editia a XI-a a Regent Stree Motor Show – EFG International Concours d Elegance. Principala artera comerciala a Londrei, Regent Street, a fost ocupata inca de la ora 8.30 de circa 130 din automobilele inscrise la cursa de a doua zi. Echipa Romaniei a lasat o buna impresie cei 7 Sherlock Holmes fiind personajele cele mai fotografiate de presa si public lucru confirmat de fotografiile aparute pe internet si numerosii participanti care au transmis felicitari. Juriul a premiat insa echipajul a carei tinute s-a apropiat cel mai mult de anul de productie a masinii.

http://www.retromobil.ro/stiri/2015/2015-11-01-london-brighton/index.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s