DeLorean DMC-12 – “Masina timpului” se intoarce

DeLorean Motor Company, un mic producător din Texas, a anuntat de curand relansarea modelului DeLorean DMC-12 din filmul „Back to the Future” – Inapoi in Viitor din 1985, al lui Robert Zemeckis cu Michael J. Fox si Christopher Lloyd care a fost de departe, cel mai bun promotor pentru modelul sport american.

În 2008, britanicul Stephen Wynne care este presedintele companiei mai sus mentionate, a achiziţionat toate utilajele şi piesele rămase în fabrica care a văzut falimentul în 1982, şi s-a apucat să vândă DMC-uri recondiţionate, cu motoare V6 de 2.85 litri urcate de la 130 CP, la 197 CP, la preţuri între 45.000 şi 55.000 de dolari. O lege adoptată în Statele Unite în 2015 însă, conturează un nou viitor pentru micii constructori auto, axaţi pe automobilele clasice. Conform acesteia, DeLorean Motor Company are voie să producă anual maximum 325 de replici ale legendarului model, care are peste 25 de ani vechime.

„Noul” DMC-12 este programat să iasă pe piaţă în 2017. Maşina va păstra design-ul original, inclusiv portierele tip “gull wing” şi şasiul din fibră de sticlă. Sub capotă însă, constructorul caută să ascundă un propulsor V6 actual, care să respecte normele de poluare şi să imprime modelului o notă sportivă, cu o putere de 350-400 CP. De asemenea, la interior, locul radiocasetofonului din secolul trecut va fi luat de un sistem multimedia. Preţul unei noi maşini a timpului ar putea urca până la 100.000 de dolari.

http://www.auto-retro-passion.ro/stiri/delorean-dmc-12-din-filmul-inapoi-in-viitor-se-intoarce/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s