RETROPARADA PRIMAVERII 2016 CONSTANTA-BALCIC

De la an la an, Retroparada Primăverii, eveniment organizat anual de Retromobil Club România, atrage din ce în ce mai mulți admiratori, și deopotrivă participanți. În fapt, o expoziție de mașini clasice dar și de vehicule istorice antebelice, de mașini istorice sport și de competiție, Retro Parada Primăverii 2016 la Constanța aduce câteva noutăți.

Retro Parada Primăverii a deschis în acest weekend sezonul 2016 de evenimente dedicate vehiculelor istorice. Expozițiile organizate de Retromobil Club România au reunit peste 1.000 de automobile, motociclete, camioane și autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionați din întreaga țară. Evenimentul de deschidere al sezonului 2016 Retro Parada Primaverii are loc în 27 de orașe din țara noastră.

Evenimentul de la Constanta a debutat pe faleza Cazinoului in jurul orei 9:00 cu expozitie ce a inumarat circa 40 de automobile clasice avand anul de fabricatie cuprins intre 1904 si 1985, dintre acestea remarcandu-se in special Oldsmobile-ul din 1904, cel mai vechi automobil functional din Romania, Ford-ul V8 Roadster model 1938,  Rolls Royce-ul Silver Down din 1954 si Alfa Romeo Spider model 1985.

Pentru că anul acesta se se împlinesc 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România, de la întemeierea Dinastiei Regale, după prezentarea mașinilor în Piața Ovidiu, acestea au plecat in jurul orei 11:00 pe un traseu către Balcic, Bulgaria. Acolo în Cadrilater, se află Castelul Reginei Maria, reşedinţa de vară preferată de distinsă doamnă și totodată, locul unde şi-a amenajat cea mai frumoasă grădină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s