MUZEUL LAMBORGHINI

Stefano Domenicali, președinte Lamborghini SpA Automobili, a anuntat redeschiderea pe data de 9 iunie a noului muzeu Lamborghini situat în sediul istoric din Sant’Agata Bolognese. Cladirea muzeului a fost complet renovata din punct de vedere arhitectural iar numarul de vehicule expuse a fost marit. De asemenea a fost reconfigurat precum un muzeu autentic fiind împărțit în zone tematice: producție, tehnologie, inovatie , competitii și zonă didactica.

Modelele Lamborghini care au facut istorie sunt acum încorporate într-un context mai logic: 350 și 400 GT, Islero, Espada, Miura, Countach, LM002, Diablo, Formula 1 si intreaga productie moderna pana la ultimele prototipuri.

Stefano Domenicali: „Astăzi este o zi importantă, deoarece ceea ce trebuie să fie una dintre principalele valori Lamborghini Automobili este gandirea catre viitor menținând în același timp clar care sunt rădăcinile trecutului nostru. Întotdeauna îmi place să reamintesc celor care lucreaza la proiectele Lamborghini să vină și să faca aici un tur înainte de a crea ceva nou! ”

Antonio Ghini consultant Lamborghini si fost administrator al Muzeelor Ferrari a reamintit că: „a venit să puna in valoare patrimoniul istoric Lamborghini nu numai în ceea ce privește istoria, dar si tehnologia, experiența și pasiunea care caracterizeaza aceast constructor de modele super sport „.

Noul interior al muzeului este caracterizat prin pardoseli albe si negre iar pereții și tavanul în diferite nuanțe de gri, pentru a scoate în evidență formele și culorile vehiculelor expuse. Expozitia muzeului începe cu modelele Aventador și Huracán apoi întalnim primul prototip realizat in 1963 la Sant’Agata si denumit 350GTV, urmat la mica distanța de legendarul model Miura.

In zona dedicată tehnologiei, pe langa motoarele Lamborghini este prezentata evoluția tehnologica de-a lungul istoriei brand-ului prin modelele pe care au fost introduse cele mai importante soluții tehnice precum: transmisia integrala pe modelul Diablo, șasiul din aluminiu de pe modelul Miura, șasiul din carbon de pe conceptcar-ul Sesto Elemento și propulsia hibrida de la conceptcar-ul Asterionper.

La parter sunt expuse una lângă alta cele două SUV-uri construite de Lamborghini: LM 002 și conceptcar-ul Urus planificat pentru productia de serie in 2018.

Foarte instructiv pentru fanii marcii este asa zisul arbore genealogic al tuturor modelelor Lamborghini realizate in peste 50 de ani de activitate. Acestea pot fi vizionate pe cele patru monitoare in care sunt explicate caracteristicile tehnice si constructive ale tuturor modelelor produse la Sant’Agata Bolognese.

La primul nivel al muzeului sunt expuse pricipalele modele Lamborghini pana la modelul Aventador din productia actuala. Tot aici gasim spatiul dedicat competițiilor sportive care reproduce un padock de la un circuit de curse si in care sunt expuse Diablo GTR, Gallardo și Huracán Super Trofeo în versiunile de curse, plus două monoposturi de Formula 1 echipate cu motoare V12 Lamborghini: Lotus L102 și Lambo din sezoanele competitionale 1990 și 1991.

 

Partea centrală a nivelului superior este dedicata modelului Miura care aniverseaza in acest an 50 de ani. Aici este expus singurul exemplar de Miura Roadster realizat in 1966 de cei doi ingineri care au ajutat la crearea mitului Miura si in acelasi timp al lui Lamborghini: Gian Paolo Dallara și Paolo Stanzani.

Muzeul Lamborghini este deschis de luni până sâmbătă în fiecare săptămână intre orele 10 – 17. La cerere, Lamborghini ofera o alta oportunitate interesanta: vizitarea liniilor de asamblare ale modelelor aflate în prezent în producție.

Dupa inaugurarea noului Muzeu Lamborghini și o expoziție excepțională a patru distrugatoare Frecce Tricolori, a demarat evenimentul Miura Tour. Peste 20 de exemplare Lamborghini Miura au pornit intr-un un tur de peste 500 de kilometri de-a lungul traseului Emilia Romagna, Liguria și Toscana.

Foto: Museo Lamborghini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s