ROADBOOK.THE PORSCHE MUSEUM ON THE ROAD AROUND THE WORLD

Muzeul Porsche este deschis, nu numai în sediul central din Stuttgart-Zuffenhausen, ci peste tot în lume, pentru că modelele care fac parte din colecții sunt prezente peste tot în calitate de ambasadori ai brandului german. Cu tematica specială – Roadbook. The Porsche Museum on the road around the world (Roadbook. Muzeul Porsche pe drumurile din întreaga lume) inaugurată în cadrul muzeului Porsche pe 30 octombrie, fanii mărcii vor fi în măsură să-și facă o imagine cu privire la planificarea utilizării unui model Porsche și își pot face o idee despre provocările strategice și logistice ale constructorului german până pe 23 aprilie 2017 când expoziția specială este deschisă.

Expoziția cuprinde un numar de 21 de modele Porsche care reprezintă angajamentul automobilelor din colecția muzeului într-un tur în jurul lumii ca ambasadori ai brandului german. Modelele sunt însoțite de numeroase fotografii care demonstrează contribuția lor în istoria mărcii. Printre protagoniștii expoziției merită amintiți: modelul 911 2.0 „Around the World” din 1966 care în 2013, a sărbătorit 50 de ani de la lansarea legendarului mdel 911, 911 Carrera RSR utilizat în cursa Targa Florio din Sicilia, 911 SC Targa folosit în Top City China Rally și 356 A 1600 Speedster care a participat la California Mille în Statele Unite ale Americii.

Automobilele care alcătuiesc colecția Muzeului Porsche din Stuttgart au onoarea de a descrie istoria, filozofia, realizările tehnologice, inovațiile și victoriile din competițiile sportive ale companiei în cei aproape 70 de ani de istorie. Dar angajamentul și efortul primează față de activitatea intensă a spațiilor muzeale. Sediul central al Porsche, Platz 1, care este cu siguranță sediul central din care transmite mesajul cultural al brandului Porsche pe cele cinci continente dar, în realitate, fiecare exemplar are propria „misiune” în cele patru colțuri ale planetei ca „ambasador” al brand-ului.

În muzeul Porsche, peste 200 de modele de colecție sunt angajate timp de 365 de zile pe an, în peste 30 de tari pentru diverse inițiative organizate de către conducerea Porsche.

Personalul de specialitate din incinta muzeului se ocupă inclusiv de asistență tehnică preventivă la fața locului iar în activitatea muzeului chiar și responsabilitățile echipelor se fac cu aceeași atenție: pe pista de încercări întâlnim foști piloți de teste și  piloți de raliuri în în activitate  la care se adaugă un număr în creștere de personalități marcante care participă la curse precum Porsche Classic. Printre aceștia se înumără actorul și pilotul Patrick Dempsey, muzicianul Udo Lindenberg dar și piloții Mark Webber și Derek Bell.

Expoziția extraordinară permite cunoașterea filozofiei muzeului Porsche și istoriei îndeaproape și continue a modelelor expuse, pentru a oferii mereu ceva nou și a reda dinamica muzeului. Modelele clasice, printre altele sunt utilizate în mod regulat în cadrul companiei pentru teste de conducere și de montaj dar și pentru proiectare și clasificări.
Foto: Porsche

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s