FERRARI 70 DE ANI – „DRIVING WITH THE STARS”

În data de 28 februarie la Muzeul Enzo Ferrari din Modena, în prezența a numeroși ziariști a fost inaugurată expoziția intitulată – „Driving With The Stars”. Expoziția aduce un omagiu clienților prestigiosului constructor italian Ferrari și care reconstituie istoria de 70 de ani a brand-ului cu modele extraordinare care au influențat pozitiv viața celebrităților din lumea sportului, culturii, industriei și divertismentului.

La această expoziție, la a cărei inaugurare au participat președintele și CEO Ferrari, Sergio Marchionne, vicepresedinții John Elkann și Piero Ferrari, precum și primarul din Modena, Gian Carlo Muzzarelli, au fost expuse în total 20 de modele exclusive.

Ferrari și celebritățile. Fiecare model Ferrari expus este asociat epocii în care a fost protagonist împreună cu cel care îl conducea, transmițând vizitatorului ideea unei călătorii prin timp care începe de la sfârșitul anilor ’40 cu modelul 166MM Touring Superleggera care a intrat în grațiile lui Giovanni Agnelli – președinte FIAT, până în zilele noastre cu modelul LaFerrari Aperta lansat în 2016, care are printre clienții pe bine cunoscutul bucătar-șef Gordon Ramsay. Pe lângă acestea, printre modelele care alcătuiesc această expoziție merită amintite și monopostul de Formula 1 – 312 din 1966, cu care Ludovico Scarfiotti a câștigat Marele Premiu al Italiei de la Monza, fiind ultimul pilot italian care a câștigat grand prix-ul Italiei, legendarul F40 creat în 1987 pentru a  celebra 40 de ani de activitate Ferrari fiind ultimul model dezvoltat sub conducrerea lui Enzo Ferrai și care a avut printre clienți pe: Luciano Pavarotti, Sylvester Stallone, Giovanni Agnelli și Ion Țiriac precum și unicatul SP12 CE din 2012, produs la comandă pentru artistul britanic Eric Clapton, mare fan al modelului 512 BB din anii ’70.

În cadrul expoziției, a fost inclus și un spațiu dedicat motoarelor. În noua sală de curând renovată și rezervată pentru motorizări sunt expuse un număr de 25 de unități ale unor modele legendare ale constructorului italian. În prim plan se gasește unitatea cu 12 cilindri dispuși în „V” de 1.5L de pe modelul 125 S din 1947, „strămoșul” tuturor modelelor Ferrari, apoi unitatea cu 6 cilindri în „V” de 2 și 2.4L care a echipat modelele Dino și binențeles unitățile F140FE și F154CB , ambele premiate în 2016 ca cele mai bune propulsoare ale anului și care echipează în prezemt modelele LaFerrari și 488 GTB.

Foto: Ferrari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s