LAMBORGHINI INAUGUREAZĂ OFICIAL POLOSTORICO

De curând, conducerea constructorului italian de modele super sport, Lamborghini cu sediul în Sant’Agata Bolognese a inaugurat oficial noua divizie PoloStorico, responsabilă cu restaurarea și certificarea modelelor Lamborghini ieșite din producție de cel puțin 10 ani, începând cu 350 GT și terminând cu Diablo GT. De asemenea, noua divizie se ocupă inclusiv de conservarea arhivelor și registrelor precum și de furnizarea de piese schimb originale pentru modelele clasice. Această nouă divizie PoloStorico a fost prezentată în avanpremieră la standul Lamborghini de la saloanele dedicate automobilelor clasice Techno Classica Essen și Auto e Moto d’Epoca Padova din 2016.

Serviciile pentru clienți reprezintă punctul de referință pentru clienții din întreaga lume, acestea incluzând transportul modelelor Lamborghini care după ce au fost restaurate complet aici, pot fi pastrate în condiții optime în Italia între 6 și 24 de luni. Magazia pentru piese acoperă 65% din componentele pentru modele clasice Lamborghini, la care se pot adăuga și altele la cerere. Beneficind în acest caz de servicii speciale de certificare a autenticității, valoarea automobilelor istorice sub această siglă crește.

„Pentru noi este esențial să existe un departament special responsabil cu modele clasice Lamborghini și bogatul patrimoniu istoric al constructorului Lamborghini”, ” PoloStorico subliniază importanța pe care o acordăm patrimoniului și tuturor clienților de modele clasice Lamborghini, care, atunci când doresc restaurarea, certificarea sau întreținerea automobilelor lor, ei doresc să se adreseze companiei noastre pentru a obține acea autenticitatea și profesionalism pe care numai Lamborghini îl poate garanta”, a declarat Stefano Domenicali, Presedinte și CEO al lui Lamborghini.

Activitățile diviziei PoloStorico sunt realizate de către un comitet de experți, format pe două nivele și responsabili pentru corectitudinea surselor istorice oficiale din proprile lor documentații, controlul datelor de producție, precum și procesele de fabricație și specificațiile modelelor de odinioară. „Numirea comisiei este un aspect important al activității noastre din PoloStorico”, a declarat Domenicali, și care a asigurat că: „documentația referitoare la istoria producției Lamborghini este corectă și este arhivată, pentru a asigura integritatea și credibilitatea maximă. Această activitate, cu toate acestea, este baza de certificare a mașinilor de epocă de la Lamborghini „.

Primul nivel, numit „Comitetul înțelepților” și realizat în memoria inginerului Paolo Stanzani, cel care împreună cu inginerul Giampaolo Dallara au creat în 1966, legendarul model Miura precum și alte modele istorice – definește orientările și prioritățile generale care trebuie îndeplinite pentru comisiile tehnice, precum si responsabilitățile pentru modificările diferitelor propuneri prezentate de nivelul al doilea până la adoptarea finală. Acesta este compus din trei membri, inclusiv un expert intern și doi externi, respectiv Maurizio Reggiani, care este actualul membru al consiliului pentru cercetare și dezvoltare, angajat la Lamborghini din anul 1998, Giampaolo Dallara, directorul tehnic al companiei Lamborghini între anii 1963-1969 și Mauro Forghieri, directorul tehnic al departamentului de curse Lamborghini Engineering de la sfarsitul anilor ’80. Acesta din urmă va fi punctul de referință pentru sectorul sporturilor cu motor al diviziei PoloStorico.

Al doilea nivel oferă comisii tehnice, experți proveniți de la echipa internă R & D, design, proiectare, producție și alte departamente, dar și de experți externi responsabili pentru cercetare și documentare a datelor istorice: politica și înregistrările referitoare la proiectarea și fabricarea, datele tehnice, furnizori și informații de arhiva care includ materialele de pe marca, comunicate de presă și documente referitoare la evenimente.

Foto: Lamborghini; Auto Retro Passion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s