PORSCHE 356 MICHELOTTI

Când doar un exemplar se pare că există, chiar și oportunitatea de a admira acest Porsche 356 redesenat de Michelotti este rară, ca să nu mai vorbim de posibilitatea achiziționarii lui. Și totuși, de curând a fost adăugat în oferta de vânzare a unui dealer specializat pe automobile clasice.

Fiind unul dintre cei mai prolifici designeri din lume, Giovanni Michelotti și-a ales mașina pe care urma să o reproiecteze în anii ’60, și când a vazut ce facea Reutter cu Porsche-ul 356, a stiut ca vrea și el să realizeze o versiune deosebită. Desenat de Giovanni Michelotti și construit de cître carosierul Italian Ghia, acest unic exemplar de 356 T6 posedă o grilă față “zâmbitoare”, faruri față adiționale, o caroserie bombată si un spate trunchiat, în timp ce banda cromată de pe capota a fost eliminată, iar motorul  standard de 1600 cm3  care dezvolta 60CP a fost prima opțiune.

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 1961, aceasta piesa unică în istoria automobilismului cu doar 49.000 km la bord este acum oferită spre vanzare de către dealer-ul de automobile clasice Galantica Collection, și va fi cu siguranță o achiziție importantă pentru orice colecționar.

 

Foto: Galantica Collection

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s