Aston Martin DBZ Centenary Collection

Pentru a sărbători 100 de ani de la înființarea carosierului italian Zagato, constructorul britanic auto Aston Martin a creat colecția DBZ Centenary Collection, compusă din două modele și care vor fi oferite într-o ediție limitată de 19 unități. Pentru un preț de 6 milioane de lire sterline (fără taxe), colecționarii modelelor Aston Martin și pasionații carosierului milanez își vor putea completa colecția cu două modele exclusive: DB4 GT Zagato Continuation și DBS GT Zagato. Primul este o reeditare a celebrului model original sportiv ai anilor ’60, în timp ce al doilea este un coupe exclusiv creat special pentru centenarul carosierului italian Zagato și care va fi aniversat în această vară.

Dezvoltat pe baza modelului DBS Superleggera, GT Zagato va fi produs la uzina Aston Martin din Gaydon. Liniile, după cum puteți vedea deja de la primele schițe grafice, vor păstra în mare stilul modelului DB4 GT Zagato, reinterpretând motivul acoperișul clasic cu arcuire dublă și forma rotunjită a parbrizului, care fuzionează vizual cu geamurile laterale aproape fără întrerupere.

Caroseria, rotunjită și extrem de voluminoasă, încorporează detalii sportive, cum ar fi prizele de aer ale capotei și ale aripilor față, precum și detaliile caracteristice modeleleor sport realizate de carosierul Zagato pentru constructorul britanic, cum ar fi grila față. În cele din urmă, jantele din aliaj au fost special dezvoltate pentru acest model.

Pentru moment, nu au fost furnizate informații despre partea mecanică, dar este posibil ca cele două modele să fie propulsate de unitatea V12 biturbo de 5.2 litri cu 725 CP și 900 Nm. Primele livrări pntru modelul DBS GT Zagato sunt așteptate până la sfârșitul anului 2020, în timp ce primele unități ale modelului DB4 GT Zagato vor sosi cel mai probabil în toamna acestui an.

Foto: Aston Martin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s