A fost inaugurată Heritage Hub noua locație pentru colecția FCA Heritage

 

Entuziaștii mărcilor italiene Fiat, Lancia și Abarth vor putea să facă  în curând un ”pelerinaj” la noul centru expozițional Heritage Hub al diviziei FCA Heritage din orașul piemontez Torino, în esență un vast complex industrial unde sunt expuse un număr de peste 250 de automobile dintre cele mai renumite și cu istoric glorios care aparțin grupului italiao-american FCA(Fiat Chrysler-Automomiles).

Situat în fosta fabrică Officina 81 din vasta zonă industrială din Mirafiori, Heritage Hub al diviziei FCA Heritage a fost înființată ca un spațiu multifuncțional care își propune să conserve și să promoveze patrimoniul mărcilor italiene Fiat, Lancia și Abarth. Reconstituit într-un stil asemănător cu cel în care a fost transformată baza aeriană RAF de la Bicester Heritage, fosta fabrică găzduiește pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, peste 250 de exemplare prestigioase ale mărcilor Fiat, Lancia și Abarth și care aparțin colecției FCA Heritage. Pe lângă modele de serie aic pot fi întâlnite inclusiv concept car-uri, prototipuri de design extrem de rare, modele de competiție și modele unicat personalizate.

Spațiul expozițional a fost împărțit în numai puțin de opt domenii tematice, de la „Recorduri și curse” și „Mici și sigure” la „Călătorii epice” și „Era raliurilor”. La acestă din urmă tematică în centrul atenței se vor afla cu siguranță modele legendare care au intrat în istoria competițiilor cu motor precum cele de la Lancia: Fulvia, Stratos, 037, Delta S4 și binenețeles Delta HF Integrale.

Va exista, de asemenea inclusiv o zonă dedicată proiectului grupului „Reloaded by Creators”, un serviciu de restaurare și certificare pentru automobilele clasice. Centrul Heritage va fi deschis publicului în următoarele săptămâni.

Foto: FCA Heritage

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s