RETRO PARADA PRIMAVERII CONSTANTA 2019

 

De la an la an, Retroparada Primăverii, eveniment organizat anual de Retromobil Club România, atrage din ce în ce mai mulți admiratori, și deopotrivă participanți. Evenimentul retro aflat la cea dea 21-a ediție s-a desfăşurat concomitent la nivel naţional în peste 30 de oraşe din țară.

Retro Parada Primăverii a deschis în acest weekend sezonul 2019 de evenimente dedicate vehiculelor istorice din România. Expozițiile organizate de Retromobil Club România au reunit peste 1.000 de automobile, motociclete, camioane și autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionați din întreaga țară.

Evenimentul de la Constanta a debutat pe faleza Portului Tomis în jurul orei 9:00 pe o vreme ploioasă și a reunit un număr de circa 40 de automobile clasice cu anul de fabricație cuprins între 1938 și 1988, unele dintre acestea aparțineau membrilor RCR din București și Brașov sosiți la invitația filialei locale de la malul mării.

Dintre automobilele retro participante s-au remarcat în special un Mercedes V170 din 1938, cel mai vârstnic automobil de la parada organizată la Constanța, un Alfa Romeo Spider 1300 Junior model 1972, o Dacia 2000 fabricată în 1981 care a făcut parte în trecut din parcul de automobile pentru protocol al lui Nicolae Ceaușescu și un model off road militar DAF YA 126.

Începând cu ora 11:00, automobilele paticipante s-au îndreaptat către sudul litoralului Mării Negre și unde au putut fi admirate inclusiv de locuitorii din Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August, 2 Mai şi Vama Veche. Dintre automobilele participante, un număr de circa 20 au trecut graniţele ţării până la Dalboka în Bulgaria, acolo unde organizatorii evenimentului respectiv membrii din conducerea filialei din Constanța a Retromobil Club România au organizat un sejur de o noapte.

”Mergem în Bulgaria pentru că ne-am gândit să invităm cu ocazia acestui eveniment și câțiva colegii de-ai noștri din țară pentru a ne însoții peste graniţele ţării  și să putem petrecem cu ei o seară”, ne-a declarat, la plecarea în paradă, președintele filialei constănțene a Retromobil Club România, Dumitru Chirea.

Foto: Auto Retro Passion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s