RETRO AMERICAN MUSCLE CARS 2019

 

Secția ″Vehicule istorice americane″ din cadrul Retromobil Club Romania a organizat sâmbată 18 mai, evenimentul ″Retro American Muscle Cars″. Evenimentul aflat la cea de-a VI-a ediție, este dedicat proprietarilor și pasionaților de automobile istorice de producție  americană din România.

În acest an, evenimentul auto retro care este realiazat în colaborare cu Game World, s-a desfășurat la Bucuresti Mall din Vitan unde cele mai cunoscute modele americane istorice de tip ″muscle cars″  au fost expuse în parcarea de vis-a vis a centrului comercial bucureștean și unde au putut fi admirate de pasionații acestei categorii în intervalul orar 9:00-13:00.

În ciuda unei vremi mai puțin favorabile din prima parte a evenimentului, vizitatorii au sosit în număr mare la acest eveniment mai ales că aceștia au beneficiat de intrare liberă. La acest eveniment au participat inclusiv membrii deținători de modele americane ale unor filiale Retromobil Club România din țară.

O prezență specială a constituit-o un număr de cinci modele americane istorice(Cadillac De Ville Coupe, Ford Mustang Cabrio, Cadillac Eldorado Convertible, Lincoln MK V și Pontiac Parisianne) ale membrilor filialei constănțene, printre aceștia aflându-se și noul președinte ales al secției ″Vehicule istorice americane″ din cadrul Retromobil Club România, dl. Dumitru Chirea care este un adevărat pasionat al modelelor americane și care are în colecția sa numeroase modele istorice din aproape fiecare marcă americană.

La ediția din acest an, au fost expuse un număr de 25 de modele americane istorice de tip old și youngtimer din care trei modele interbelice: Buick Eight, Pontiac Eight și Ford Model A, un model off road Jeep Commander și un pick-up Chevrolet customizat. Dintre automobilele participante cele mai apreciate de public au fost: Cadillac-ul DeVille Coupe din 1959, Buick-ul Riviera fabricat în 1970, Chevrolet-ul Impala Convertible model 1960, Ford-ul Mustang Cabrio din 1968, Chevrolet-ul Camaro SS model 1975 și Ford-ul Thunderbird model 1968.

Cel mai bine reprezentați producători auto americani la această ediție au fost Ford și Chevrolet, fiecare cu un număr de 7 și respectiv 6 exemplare, dintre acestea majoritatea fiind ale modelelor Mustang din prima generație și respectiv Corvette aparținând celei de-a treia generație.

Test & Fotoː Auto Retro Passion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s