EXPO SCUDERIA FERRARI 90 DE ANI

Pasionaților mărcii Ferrari, le recomandăm să nu rateze această expoziție epică care sărbătorește 90 de ani de la înființarea celebrei Scuderia Ferrari. Inaugurată la începutul lunii iunie, tematica principală dedicată Scuderiei Ferrari din cadrul muzeului Ferrari din Maranello va fi expusă până în mai 2020.

În acest an pe data de 16 noiembrie, se împlinesc 90 de ani de când legendarul Enzo Ferrari a înființat propria echipă de competiții în Modena și care a devenit cea mai de succes și renumită echipă din lume fiind cunoscută sub denumirea de Scuderia Ferrari. Pentru a marca aniversarea, Muzeul Ferrari organizează începând din luna iunie o expoziție majoră despre istoria fabuloasă a Scuderiei Ferrari.

În cei 90 de ani de existență, Scuderia Ferrari din Modena înființată de către Enzo Ferrari și care a concurat la început pe modele Alfa Romeo sub steagul Società Anonima Scuderia a câștigat numai puțin de 31 de titluri (15 pentru piloţi şi 16 pentru constructori) în Campionatul Mondial de Formula 1, record neegalat plus un număr de 9 victorii în celebra cursă de anduranță de 24h de la Le Mans.

Această expoziție, intitulată în mod logic Scuderia Ferrari la 90 de ani, face o incursiune în istoria bogată de 90 de ani a Scuderiei și prezintă cele mai importante automobile ale sale, de la primul Alfa Romeo 8C 2300 Spider care a purtat în premieră emblema Căluțului Cabrat la ediția din 1932 a cursei de la Le Mans și până la monopostul Ferrari SF71H cu care piloții Sebastian Vettel și Kimi Räikkönen au concurat în sezonul competițional din Formula 1 în 2018.

Fiecare automobil prezentat în cadrul acestei expoziții, demonstrează din plin visul, angajamentul, determinarea și pasiunea lui Enzo Ferrari pentru motorsport. Printre acestea merită amintite: Ferrari 500 F2 cu care pilotul italian Alberto Ascari a câștigat titlurile mondiale în 1952 și 1953 în Formula 1; monopostul Ferrari D50 la volanul căruia pilotul argentinian Juan Manuel Fangio a obţinut al patrulea din cele cinci titluri de Campion al Formulei 1, 156 F1 cu care pilotul britanic John Surtees(singurul campion mondial pe două și patru roți) a obținut titlul din mondial din Formula 1 în 1963, 312 T din 1975 cu care pilotul austriac Niki Lauda a câștigat primul său titlu la piloți și la constructori și F2004 cu care pilotul german Michael Schumacher a obținut un nou titlu în Formula 1 în sezonul 2004, obținând un număr impresionant de 13 victorii, din care 6 realizate consecutiv.

Pe lângă modelele de competiție, expoziţia aniversară numără şi cele mai importante modele de serie Ferrari și evidenţiază cel mai bine evoluţia tehnologică a brand-ului Ferrari. Primul dintre acestea este modelul 288 GTO din 1984, un model de stradă omologat pentru curse, ale cărui iniţiale semnifică Gran Turismo Omologato. În 1987, Ferrari dezvăluia primul supercar modern: F40. Realizat cu prilejul aniversării a 40 de ani de la înfiinţarea companiei, F40 este un model pentru circuite adaptată utilizării cotidiene fiind totodată ultimul model dezvoltat sub conducerea lui Enzo Ferrari care a decedat un an mai târziu pe data de 14 august.

Din expoziţie nu lipsesc supercarurile Ferrari Enzo dedicat fondatorului mărcii şi la care comenzile pentru sistemele electronice erau grupate în premieră pe volan ca la monoposturile Ferrari de Formula 1 precum și LaFerrari, primul model Ferrari echipat cu sistemul hibrid HY-KERS, împrumutat din Formula 1 şi care beneficiază de o putere impresionantă de 1000 CP.

Fanii mărcii italiene și nu numai vor putea vizita această expoziție în cadrul muzeului Ferrari din Maranello până în mai 2020.

Foto: Ferrari North Europe

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s