A fost finalizat primul Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation

 

În colaborare cu EON Productions, compania de producție cinematografică care a realizat toate filmele din seria James Bond, constructorul auto britanic Aston Martin reeditează un număr de 25 unități special personalizate ale celebrului model DB5 din filmul Goldfinger, fiecare pentru un preț de 3,1 milioane de euro fără taxe.

La 56 de ani de la debutul său, care a avut loc pe marile ecrane odată cu apariția filmului „Goldfinger” din 1964, iconicul model britanic Aston Martin DB5 este din nou în vogă mulțumită unui proiect cu adevărat original denumit „Continuation Car” și care reprezintă reproduceri ale modelelor istorice, realizate și certificate chiar de către constructorii auto. De curând a fost finalizat primul din cele 25 de exemplare ale modelului DB5 007 și care a necesitat un număr de 4.500 ore de muncă din partea tehnicienilor britanici.

În plus față de marea valoare emoțională și simbolică a modelului DB5, această serie limitată se caracterizează prin adoptarea unor serii de gadgeturi similare celor văzute anterior doar pe exemplarele modelului DB5 utilizate de James Bond în filmul Goldfinger sau în clipurile de promovare a filmelor cu James Bond. Astfel, la exterior, exemplarele DB5 Goldfinger Continuation au montate plăcuțe de înmatriculare rotative, trapă montată deasupra pasagerului, mitraliere simulate prevăzute cu lumini intermitente și ascunse în semnalizatoarele din față, scut anti-glonț retractabil în spate, mașina de ceață și tunul de ulei ambele ascunse în semnalizatoarele spate, barele de protecție retractabile și prezonele roților dotate cu dispozitiv pentru înțeparea pneurilor.

În habitaclu nu lipsește echipamentul complet al agentului 007 utilizat cu succes în filmul Goldfinger și care cuprinde printre altele un telefon integrat în ușa șoferului, o hartă simulată cu ecran radar, un compartiment ascuns sub scaune și butoane specifice pentru activarea diverselor gadgeturi inclusiv un buton roșu pe maneta schimbătorului de viteze.

Exemplarele din ediția limitată Goldfinger sunt disponibile în culoarea Silver Birch similar celei utilizate pe modelul original protagonist în filmele cu James Bond. De asemenea toate exemplare sunt construite după schema originală a modelului clasic DB5 cu structura tip cadru din oțel cu panouri exterioare realizate din aluminiu. Sub capota frontală se găsește poziționat tradiționalul motor aspirat cu 6 cilindri în linie de 4 litri care dezvoltă 282 CP și care este oferit în combinație cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte plus un diferențial mecanic cu alunecare limitată. Schema tehnică este completată de suspensia față independentă cu brațe duble transversal, suspensia spate cu axă rigidă, brațe longitudinale și traverse tip Watt, sistemul de frânare hidraulic, servoasistat dotat cu discuri Girling și direcția cu cremalieră.

„ DB5 este, probabil fără nici un dubiu, cel mai popular automobil din lume, în virtutea asocierii sale cu James Bond de peste 50 de ani”, a spus Marek Reichman, Chief Creative Officer al Aston Martin Lagonda. Tot el a mai precizat: „Să vezi primul exemplar pentru clienți finalizat și să realizezi că acesta este primul nou DB5 pe care l-am construit în mai după mai bine de jumătate de secol este cu adevărat un moment excepțional.”

Fără să exagerăm, Aston Martin-ul DB5 poate fi considerat o adevărată stea de cinema. Astfel, după debutul în „Goldfinger” din 1964 cu actorul Sean Connery, DB5 a mai apărut în alte șase filme din seria cu agentul britanic James Bond: „Thunderball” (1965), din nou cu Sean Connery; „Golden Eye” (1995) și „Tomorrow Never Dies” (1997), ambele interpretate de Pierce Brosnan iar mai târziu în „Casino Royale” (2006), „Skyfall” (2012) și „Spectre” (2015) toate avându-l în rolul principal pe Daniel Craig.

Foto: Aston Martin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s