Rolls-Royce Phantom V și Silver Cloud cu propulsie electrică

 

De curând, firma britanică Lunaz, specializată pe conversia automobilelor cu motoare pe combustie în cele cu propulsie electrică, a prezentat două modele Rolls-Royce clasice dotate cu o astfel de propulsie. În acest caz este vorba de modelele Phantom V din 1961 și Silver Cloud din 1955.

Dotarea cu propulsie electrică a automobileleor clasice este un subiect controversat în acest moment și putem înțelege de ce puriștii ar putea fi împotriva în ceea ce privește efectuarea unor schimbări ireversibile care să afecteze originalitatea și proveniența unui automobil rar. Dar, deși suntem de acord că, înlocuirea unui motor convențional dintr-un automobile sport clasic, un element vital care oferă atât de mult character și performanțe notabile, este inacceptabil, atunci când vine vorba de limuzine mari și luxoase, unde propulsia electrică are de fapt un sens perfect.

Compania Lunaz din Londra se pare că a testat îndelung acest tip de propulsie pe limuzine și tocmai a dezvăluit primele două exemplare de Rolls Royce Phantom V și Silver Cloud dintr-un total de 30 care vor fi realizate și care vor costa fiecare 500.000 și respectiv 350.000 lire sterline. Suntem de acord că sunt sume foarte mari de bani, dar dacă ne uităm mai atent la modul în care cele două exemplare de Rolls Royce a fost restaurate și reamenajate complet pentru a se acomoda cu noul motor electric, sumele respective de bani încep să aibă mai mult sens.

În cazul Rolls Royce-ului Silver Cloud unitatea electrică aflată în dotare dispune de 80 Kwh, în timp ce în cazul modelului Phantom V această unitate ajunge la 120 Kwh. Acestea dezvoltă 380 și respectiv 420 CP și pot asigura o autonomie de până la 400 km. Noua propulsie electrică poate asigura viteze maxime de până la 200 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Alte caracteristici tehnologice moderne implementate pe noile modele includ suspensie modernizată, sistem de frânare și direcție dotate cu sisteme de ultimă iar ca dotări merită menționate: climatizarea bi-zonală, instalația audio ultraperformantă și display-urile multifuncționale.

Pe lângă ce două modele mai sus menționate, în oferta companiei britanice sunt propuse și alte modele dotate cu propulive electrică precum: Bentley Continental, Jaguar XK120 coupe și convertible și XK140.

Foto: Lunaz 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s