Cobra 378 Superblower Mark IV reeditarea oficială a legendarei AC Cobra

 

AC Cobra 378 Superblower Mark IV reprezintă o reeditare oficială a legendarei AC Cobra. În ultimii 50 de ani au existat replici și copii „de autor” ale acestui model iconic, dar, de data aceasta, AC Cars este cel care face ca inimile pasionaților ai acestui model supersport să bată acum mai repede.

La șase luni după declarația oficială de confirmare a renașterii brandului AC Cars, constructorul britanic anunță în cele din urmă finalizarea primei Superblower Cobra 378. Ideea reeditării unei Cobra cu un motor supraalimentat a fost inițiată în anul 1998 și a trezit un mare interes în rândul entuziaștilor. La acea vreme, proprietari mărcii AC Cars nu au reușit să adune decât un număr mic de unități. După mai bine de 20 ani, Superblower s-a întors, gata să ne încânte cu o coloană sonoră impresionantă și complet autentică a puternicului său motor V8.

Alan Lubinsky, CEO al firmei britanice AC Cars, a declarat: „Suntem mândri că vedem primul exemplar finalizat de 378 Superblower. Producerea unei mașini fabricate manual cu o calitate atât de ridicată a construcției, înainte de termen și în mijlocul unei pandemii globale este o realizare. extraordinară. Un succes pe care l-am obținut cu echipa de design și care va încununa renașterea mărcii AC Cars. Suntem încântați să începem vânzările în Marea Britanie, care va fi gestionată de Boss Motor Company, partenerul nostru de afaceri. ” De fapt, Superblower poate fi cumpărat deja la cunoscuta reprezentanță din Chesaham (Buckinghamshire) la un preț de 129.500 de lire sterline.

AC Cobra 378 Superblower Mark IV se află în partea de sus a noii oferte AC pentru anul 2021 și i se alătură lui AC 140 Charter Edition, modelul elegant de intrare cu roțile cu spițe caracteristice, precum și modelele Seria I și Seria IV complet electrice. Pentru seria I, AC Cars declară o putere de 54 KW, suficientă pentru a furniza 250 NM continuu cu un vârf de 500 Nm care asigură o viteză maximă de 190 km / h și un demaraj 0-100 km / h în 6,7 secunde precum și o autonomie de 240 km. Seria IV Electric beneficiază o putere de 460 KW, ceea ce se traduce prin valori duble ale cuplului continuu și maxim: 500 și respectiv 1000 Nm care permit Seriei IV să accelereze de la 0 la 100 Km / h în 3,8 secunde și o autonomie de 320 km.

Pe lângă aceste modele există și 12 exemplare produse în serie limitată, în configurația specială „Le Mans Electric”. Acestea sunt modele de colecție disponibile în două variante. În ambele cazuri echiparea include caracteristicul hardtop aerodinamic și specificații de curse, ca un tribut adus celor două Cobra (șasiu 2131 și 2142) care au participat la cursa de 24 Ore de la Le Mans din 1963. Toate variantele sunt recreate fidel modelului Cobra original și sunt livrate cu un șasiu marcat cu codul „COB” sau „COX” pentru exemplarele cu volan pe stânga și în plus dispun de un certificat de autenticitate emis de AC Cars care garantează originalitatea acestuia.

Sub capota lungă din față se găsește poziționat un V8 (același LS3 de origine General Motors instalat pe AC Cobra MK IV), aici într-o variantă supraalimentată capabilă să livreze 580 CP. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în timp ce un radiator din aluminiu și un ventilator electric asigură răcirea. Cu motorul supraalimentat deoparte, AC Cobra 378 Superblower urmărește cu fidelitate aspectul modelelor de odinioară cu un cadru în realizat cu tuburi cu secțiune circulară de patru inci, precum originalul model. Specificațiile îmbunătățesc o experiență de conducere autentică plină de adrenalină, conform celei mai bune tradiții a mărcii AC. Având în vedere performanțele ridicate, tehnicienii au optat pentru instalarea unui sistem modern de frânare asistat de putere, cu etriere de curse de înaltă performanță și discuri ventilate. Puterea este gestionată de un diferențial cu blocare automată cu un raport de 45: 1, în timp ce suspensia utilizează suspensii față și spate de tip multibraț cu bare antiruliu pe ambele axe. Roțile sunt echipate cu pneuri de 7,5 „x 15” în față și 9,5 „x 15” în spate.

Liniile sale rotunjite și musculatura inconfundabilă a caroseriei sunt completate de un interior rafinat finisat manual. Acest prim exemplar preia stilul mașinilor de curse din anii ’60 și are tapițerie din piele neagră care se extinde la bord și la torpedou, precum și buzunare pentru hărți. Cu aceste caracteristici, pedigree-ul legendarei AC Cobra este unul sigur!

Foto: AC Cars

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s