FCA Heritage Parts extinde oferta de piese pentru modelele sale clasice

Proiectul Heritage Parts a fost lansat în anul 2019 pentru a asigura furnizarea de piese de schimb originale pentru modelele old și youngtimer ale mărcilor grupului Stellantis: Fiat, Abarth, Lancia și Alfa Romeo. Această inițiativă interesantă face parte din planul de salvgardare al grupului Stellantis pentru modelele istorice, început cu FCA Heritage în 2015. Astăzi, catalogul „Heritage Parts” este extins cu produse noi, dintre care unele în ediție limitată.

Odată cu înființarea Grupului Stellantis, departamentul FCA Heritage, denumit azi doar Heritage își continuă activitatea sa de protejare și promovare a patrimoniului istoric al mărcilor Alfa Romeo, Fiat, Lancia și Abarth. Printre numeroasele activități și servicii disponibile colecționarilor se înumără linia de piese de schimb denumită „Heritage Parts” care este rezervată pentru modelele istorice. Componentele reproduse fidel, sunt dezvoltate în colaborare cu Mopar, marca dedicată service-ului, aprovizionării cu piese de schimb și asistenței pentru automobilele aparținând grupului.

Heritage Parts a început la sfârșitul anului 2019, cu reproducerea barelor de protecție ale modelelor Lancia Delta HF Integrale 16V și Lancia Delta HF Integrale 16V Evoluzione, continuând cu barele de protecție față și spate ale lui Alfa Romeo 147 GTA și un set de cosmetizare auto util compus din produse speciale pentru întreținerea modelelor istorice. Unicitatea acestei linii de piese de schimb derivă din utilizarea matrițelor și materialelor originale, păstrate cu atenție în cadrul grupului, o prelucrare precisă care garantează o calitate foarte bună și o asamblare perfectă a pieselor de schimb, astfel încât să permită modelelor clasice să circule pe drum în deplină conformitate cu normele de omologare.

Având în vedere succesul primelor produse, „Heritage Parts” își extinde oferta cu un set de componente noi specifice pentru Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, cele mai cunoscute fiind: capota, aripile și portierele, care devin astfel o parte integrantă a catalogului oficial de piese de schimb dedicat modelelor clasice. Aceste componente au fost realizate folosind o matriță obținută dintr-un proces denumit „reverse engineering”, optimizată grație scanării digitale a modelului Lancia Delta HF Integrale Evoluzione aparținând colecției istorice Heritage. Materialul utilizat este un oțel cu emisii reduse de carbon, același aliaj ca și componenta originală, îmbunătățită cu adăugarea de zincare.

În plus față de piesele de schimb reproduse, cum ar fi cele pentru Lancia Delta Evoluzione, alte 31 de componente originale își fac debutul în catalog, disponibile în ediție limitată și până la epuizarea stocurilor. Acestea sunt destinate modelelor youngtimer Alfa Romeo GTV / Spider (Tipo 916), GT, 147 și 156 precum și modelele Fiat Coupe și Barchetta.

În detaliu, găsim: 10 unități de control ale sistemului de injecție și 21 de piese ale caroseriei împărțite între bare de protecție, aripi, plafon, hayon și capota motorului. Toate piesele de schimb originale sunt pregătite pentru originalitatea maximă a modelelor și pentru a proteja valoarea de colectare a acestor automobile. O oportunitate de neratat având în vedere disponibilitatea limitată și care se poate dovedi o investiție valoroasă pentru viitor. Produsele liniei „Heritage Parts” pot fi comandate de la rețeaua autorizată Stellantis sau direct de la magazinul Mopar.

Foto: Stellantis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s